Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1976.

Το 1998 αποφοίτησα από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο).

Το 1999 πήρα το μεταπτυχιακό μου με άριστα στο Management Science από το Canterbury Business School στο University of Kent at Canterbury στη Μεγάλη Βρετανία.

Γνωρίζω αγγλικά και είμαι κάτοχος του Proficiency in English (Cambridge).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Ηράκλειο, εργάστηκα ως προπτυχιακός φοιτητής για 1,5 χρόνο στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (Institute of Computer Science, Foundation of Research & Technology Hellas, ICS - FORTH), στο Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Μηχανής (Human Computer Interaction - HCI Lab).

Το 2015 παρακολούθησα και απέκτησα με άριστα το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

Από το 2001 μέχρι σήμερα, υπηρετώ ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής (μόνιμος μέσω γραπτών εξετάσεων ΑΣΕΠ από το 2003), την οργανική μου θέση στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου, με εξαίρεση 1 έτος όπου υπηρέτησα με απόσπαση στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Ρόδου.

Στα ενδιαφέροντα μου περιλαμβάνονται, η διδασκαλία διαφόρων τεχνολογικών μαθημάτων με έμφαση στην αλγοριθμική, τις βάσεις δεδομένων, τα δίκτυα και τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα. Επίσης, εξακολουθώ να μελετώ και να γράφω προγράμματα σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, όπως C, C++, Java, C#, Objective C και Swift. Προσπαθώ επίσης, όσο μου το επιτρέπει ο ελεύθερος μου χρόνος, να ενημερώνομαι σε θέματα σχεδιασμού γραφικών διεπιφανειών χρήσης (user interface design) με έμφαση στη φιλικότητα και τη λειτουργικότητα. Από το 2011 και μετά μελετώ το περιβάλλον και τις βιβλιοθήκες προγραμματισμού (Application Programming Interface - API) του λειτουργικού συστήματος Mac OS X.

Σε 10 και πλέον έτη διδασκαλίας έχω συγγράψει πλήθος σημειώσεων και ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα τα οποία έχω διδάξει στο σχολείο.